Speleolozi se spustili u rupu u Zagori: Evo što su otkrili!


Nakon što se u mjestu Primorski Dolac u splitsko-dalmatinskoj županiji pojavila rupa koja je 'progutala' jednu ovcu danas su na teren došli speleolozi.




U rupu su se u prijepodnevnim satima spustila četvorica speleologa speleološkog društva Špiljar iz Splita. Kako doznajemo, otkrili su da je rupa duboka 30 metara i da ima brojne kanale. Speleolozi su nam rekli kako je rupa dublja nego su mislili i da je teška za istraživanje. Također, u njoj su naišli i na vodu.
Nažalost, nestala ovca pronađena je uginula na 15 metara dubine. Doznajemo da je neće izvlačiti.Antica Đakulić, koja je jučer na livadi na kojoj se nalazi rupa čuvala ovce ispričala je kako je primijetila da je ovca 'uznemirena nakon čega je upala u rupu'. 'Da sam napravila samo još dva koraka otišla bi i ja za njom', ispričala je za Dnevnik Nove TV.
I dok su mještani nagađali da je otvor u zemlji nastao uslijed potresa koji je prošlog tjedna zatresao Split na 4.1 stupanj, stručnjaci su otkrili da se površina zemlje otvorila zbog geoloških promjena te je ovca ugazila baš na mjesto gdje je zemlja bila najmekša.